Weer bizar Venloos kerstverhaal van duo Neutjesrang

Print
Weer bizar Venloos kerstverhaal van duo Neutjesrang

Zes van de zeven spelers en speelsters in ‘Kers beej ’t Zwaantje’ .

Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen -

Venlonaren René Oostdam en Fred van den Bogaard gaan voor de derde keer het theater in met een bizarre kerstkomedie in het dialect.

‘Kers beej ’t Zwaantje’ luidt de titel van het Venlose kerstverhaal in zeven bedrijven, dat volgende maand viermaal op de planken wordt gezet in de Maaspoort. Na ‘De Zeve Hemele’ en ‘De kers op de taart’ is ook dit hilarische toneelstuk geschreven door René Oostdam en Fred van den Boogaard van Neutjesrang. Wederom hebben zij een cast samengesteld, die bestaat uit acteurs en actrices van toneelgezelschappen uit de gemeente Venlo. Bekende namen zijn Willem Gerats, Claar Boots en Martin Peeters. De voorstellingen zijn op 12, 13, 14 en 15 december.

Het eerste stuk ging over een verprutst kerstmaal, een grootmoeder die de verkeerde afslag tussen vagevuur en hemel nam, Petrus die naar haar op zoek ging en een chinees die met zijn bestelling tot zijn verbazing in een echt kerststuk terecht kwam.

In ‘De kers op de taart’ was konijn Sjaak letterlijk het haasje. Hij kreeg als opdracht de kerstster te volgen en kwam uiteindelijk terecht in een sterrenrestaurant, waar hij met ‘Kerst op de kaart’ stond.

In ‘Kers beej ’t Zwaantje’ ontvangt kastelein Willem op kerstavond vreemde gasten in zijn herberg. Meer willen beide schrijvers, die zelf ook mee spelen in het stuk, niet verklappen.

In de afgelopen jaren waren alle voorstellingen in een mum van tijd uitverkocht. Kaarten zijn te koop via de website van de Maaspoort.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen