Amsterdam

Vakbonden dreigen: storm op komst bij KLM

Print
Vakbonden dreigen: storm op komst bij KLM

Afbeelding: Getty Images

Cabinevakbonden FNV Cabine en VNC dreigen de komende periode met reuring bij luchtvaartmaatschappij KLM in de roep om meer loon.

De bonden spreken momenteel van een „bedrieglijke rust” en „stilte voor de storm”. Achter de schermen wordt volop gewerkt aan de voorbereiding van kleine en grotere acties.

KLM is volgens de bonden nog altijd niet over de brug gekomen met een beter loonbod. „Wij zullen er alles aan doen om KLM op andere gedachten te brengen”, zo klinkt het. Inhoudelijk kan volgens de bonden nog niet veel worden verteld. „Het belangrijk te weten dat we druk bezig zijn met het uitwerken van een actietraject.”

De cao-onderhandelingen slepen zich al lange tijd voort. De bonden vinden een salarisverhoging van 7 procent in drie stappen, die KLM bood, te mager. Eerder noemde KLM het afwijzen van het cao-voorstel onbegrijpelijk. Verschillende andere bonden stemden eerder al wel in met een onderhandelingsresultaat.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen