Woningen

Bouw sociale huurwoningen op locatie voormalige disco Geelen in Haelen kan begin 2020 van start

Print
Bouw sociale huurwoningen op locatie voormalige disco Geelen in Haelen kan begin 2020 van start

De voormalig discotheek in Haelen is inmiddels flink verloederd. Afbeelding: Annemiek Mommers

Haelen -

De bouw van tien levensloopbestendige woningen op de locatie van voormalig discotheek Geelen in Haelen kan, als alles voorspoedig verloopt, in het eerste kwartaal van 2020 starten.

Het college van burgemeester en wethouders van Leudal heeft zijn fiat gegeven voor het bestemmingsplan, waarmee de plannen van Herontwikkeling Haelen-Horn BV doorgang kunnen vinden.

Al sinds 2006 is de gemeente bezig om woningbouw te realiseren op ‘rotte plekken’ in Leudal, waaronder de locatie aan de Burgemeester Aquariusstraat. Het oorspronkelijke idee was om er 22 appartementen te bouwen, maar sociale huurwoningen zijn passender, besloot de gemeente in maart 2019, mede in overleg met omwonenden.

Het pand was ernstig verloederd sinds Dancing Geelen in 1999 de deuren sloot en werd door menig Haelenaar als een doorn in het oog beschouwd.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen