Roda pakt punt op bezoek bij Go Ahead Eagles

Print
Roda pakt punt op bezoek bij Go Ahead Eagles

Afbeelding: Pro Shots

Kerkrade / Eygelshoven - Roda JC heeft vrijdagavond een punt gepakt tegen Go Ahead Eagles. In de Adelaarshorst speelde de ploeg uit Kerkrade met 1-1 gelijk.

Het duel begon net als alle andere wedstrijden dit weekend met een minuut zonder voetbal, om een statement te maken tegen racisme. Toen de bal eenmaal rolde, was Roda een groot deel van de wedstrijd de betere tegen de nummer vier van de ranglijst. De ploeg van Jean-Paul de Jong kwam vlak na rust zelfs op voorsprong, maar moest een kwartier voor tijd de gelijkmaker incasseren.

Hands
De 0-1 van Ugbo was de tweede Roda-goal van de avond. Het eerste doelpunt van Jordy Croux werd echter afgekeurd omdat de Belg volgens scheidsrechter Gözübüyük hands maakte in aanloop naar de treffer. Ondanks die domper bleef Roda de dominante ploeg. Tot ergernis van het fanatieke publiek in de Adelaarshorst, dat de thuisploeg zag grossieren in slordig balverlies. Grote mogelijkheden bleven aan beide kanten uit.

Ugbo
Vijf minuten na rust sloeg Roda wel toe. Man in vorm Iké Ugbo had twee pogingen nodig, maar schoot vervolgens van dichtbij wel raak: 0-1. Alweer het negende doelpunt van de Chelsea-huurling, die ditmaal een handje geholpen werd door stuntelende Go Ahead-verdedigers. Overigens staat de teller van Ugbo weldra op tien doelpunten. De openingstreffer in het thuisduel tegen NAC (4-2) komt ook nog op zijn naam te staan, nadat die eerder aan Roland Alberg was toegekend. 

Offensief
Het doelpunt betekende het startschot voor een offensief van de thuisploeg. Vooral over de rechterkant was Go Ahead gevaarlijk. Daar moest gelegenheidsback Van Eijma zich staande zien te houden tegenover de behendige Navrátil. Roda loerde op de counter en was een paar keer dreigend via Croux.

Het duurde tot de 76ste minuut voordat Go Ahead de stand dan ook daadwerkelijk gelijk trok. Invaller annex stormram Antoine Rabillard werkte de bal na een voorzet vanaf rechts van dichtbij binnen: 1-1. In de slotfase gingen beide ploegen op zoek naar de winnende treffer, maar gescoord werd er niet meer. 

Bekijk hier de nieuwste aflevering van 'Komt dat Schot', het online voetbalprogramma van De Limburger: