MeanderGroep zamelt in voor Voedselbank

Print
MeanderGroep zamelt in voor Voedselbank

Bert Jongen, Harrie en Hanny Verwijst, Michael Ehlen (Raad van Bestuur) en Gabriella. Afbeelding: Peter Trompetter

Kerkrade / Eygelshoven / Landgraaf / Schaesberg / Nieuwenhagen / Rimburg / Bocholtz / Simpelveld / Huls -

MeanderGroep ondersteunt weer de inzamelingsactie van de Voedselbank. Een dergelijke actie is volgens de organisatie hard nodig, omdat in totaal 900 gezinnen hier gebruik van maken. Dat is in vergelijking met het afgelopen jaar een stijging van 100 gezinnen, zo wordt aangegeven.

De Voedselbank voorziet de cliënten uit Zuid-Limburg van een voedselpakket. In de praktijk is het niet mogelijk om iedereen te helpen: er is nog altijd sprake van een wachtlijst. De Voedselbank biedt directe voedselhulp aan de armste mensen.

Op verschillende locaties van Meander staan de komende weken kratten van de Voedselbank: Kling Nullet in Kerkrade, Heereveld in Waubach, Firenschat, Pieterstaete en Servicecenter Minckelerhof.

Om de behoeftige mensen van de voedselbank van voldoende eten te kunnen voorzien, werkt de Voedselbank nauw samen met bedrijven, instellingen, overheden en particulieren. Zo zorgen zij er samen voor dat een deel van de Nederlandse armen niet verhongeren, voedseloverschotten verdwijnen.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen