Driedaags Feest der Verwondering in Brunssum

Print
Driedaags Feest der Verwondering in Brunssum

De SantaRun krijgt een extra impuls. Afbeelding: organisatie Feest der Verwondering

Brunssum -

In het Vijverpark in Brunssum is op 13, 14 en 15 december het licht- en vuurfestival ‘Feest der Verwondering’. Dat is de opvolger van het evenement ‘Kerst vier je samen’.

Het Lindeplein voor de Brikke Oave biedt die dagen een fraai uitzicht over het park dat een lichtmetamorfose gaat doormaken. Er is dit jaar een traditionele schaatsbaan en een draaimolen aanwezig die gratis toegankelijk zijn voor de kinderen. Ook zorgen diverse Foodtrucks voor versnaperingen en ambiance op het plein. Het plein en het Vijverpark bieden ’s avonds plek aan een keur van (live)artiesten op de podiums.

Schouwspel

Het Vijverpark opent iedere dag om 18.00 uur en biedt de bezoeker toegang tot een schouwspel van duizenden kaarsjes, lichtprojectie, installaties en optredens van internationale vuurkunstenaars. Leden van de Scouting de Landgraaf richten een relax-veld in waar de bezoeker zich kan opwarmen. Het publiek wordt visueel ondergedompeld in winterse sferen en ervaart momenten van verstilling, bezinning en saamhorigheid in een samenspel van licht, geluid, geur, smaak en beweging.

Kunstwerk

Voor iedereen die iemand mist tijdens de kerstdagen wordt de gelegenheid geboden om daar even bij stil te staan. Met het thema ‘De Herinnering’, bouwt men samen aan het symbolische ‘hart van Brunssum’, een kunstwerk dat groeit. Na de officiële opening op vrijdagavond (18.00 uur) starten de leerlingen van de basisscholen, met vooraf gemaakte kunstwerkjes de vuuroptocht, voorop gegaan door de vuurkunstenaars.

De traditionele SantaRun wordt dit jaar een ‘Fun-run in the Dark’ en start op zaterdag om 17.00 uur. Info en inschrijven: www.rotarybrunssumonderbanken.nl

De lopers rennen voor het goede doel, want de opbrengst komt ten goede aan onderzoek voor de spierziekte A.L.S.

Op zondag arriveert om 16.00 uur het traditionele vredeslicht uit Wenen en gaat vanuit Brunssum in samenwerking met de Scouting St. Vincentius Rumpen verdeeld worden door de hele provincie.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen