Trainers in Beekdaelen leren omgaan met mensen met verstandelijke beperking

Print
Trainers in Beekdaelen leren omgaan met mensen met verstandelijke beperking

Afbeelding: Annemiek Mommers / archief De Limburg

Nuth -

Trainers van verenigingen in Beekdaelen kunnen maandagavond meedoen aan een ervaringscircuit om kinderen met een verstandelijke beperking beter te kunnen begeleiden.

Ze leren signalen van een lichte verstandelijke beperking te herkennen en kinderen beter te ondersteunen. Volgens de organisatie Nuth Beweegt Nuth is zo’n beperking soms niet herkenbaar, maar kunnen leden daardoor minder goed meekomen. Door onbegrip of verwarring kan storend gedrag ontstaan.

Plezier

Tijdens de training ervaren begeleiders zelf hoe het is om een verstandelijke beperking te hebben. En krijgen inzicht hoe het komt dat sommigen anders reageren, zodat iedereen meer plezier beleeft. Meer informatie via nuthbeweegtnuth.nl of Ken Diedering, 06-34223087.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen