Leukste voetbalkroeg van Limburg in Heerlen

10.000 bitterballen wachten op de landelijke winnaar... © Harry Heuts

Café de Kroeg uit Heerlen is de ‘Leukste Voetbalkroeg van Limburg’. Dat blijkt uit de ‘Leukste Voetbalkroeg van Nederland’-verkiezing van FOX Sports. Er is sinds oktober ruim 13.000 keer gestemd op horeca met een officiële licentie van Fox. Café de Kroeg neemt de titel over van Café Sjaen uit Neer.

Wil Wagenvoort

Welke drie provinciewinnaars de meeste stemmen hebben gekregen, blijft nog even geheim. De top-3 krijgt bezoek van een filmcrew. Een vakjury, bestaande uit vertegenwoordigers van Koninklijke Horeca Nederland, FOX Sports en Radio Veronica, bepaalt op basis van de video’s wie zich De Leukste Voetbalkroeg van dit seizoen mag noemen. Dit wordt op 30 november live in het FOX Sports-programma ‘De Eretribune’ bekendgemaakt. De winnaar ontvangt een Radio Veronica Drive In Show van dj’s Rick en Niels, 10.000 bitterballen en een gratis jaarlicentie van FOX Sports Zakelijk.

Horecagelegenheden zijn een populaire plek om live voetbal te kijken in Nederland. Per Eredivisiespeelronde kijken er gemiddeld 379.000 fans in de cafés met een licentie. Vorig seizoen werd Tapperij Tijdloos uit Papendrecht verkozen tot ‘De Leukste Voetbalkroeg van Nederland’. In 2017 ging de eer naar Café D’n Bel uit het Brabantse Bladel.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal