Tweede Kamer

PVV-gedeputeerde Housmans ziet af van Kamerzetel

Gedeputeerde Robert Housmans neemt afstand van zijn Kamerzetel. © Harry Heuts Photography

Gedeputeerde Robert Housmans van de PVV heeft afstand gedaan van zijn Kamerzetel.

Jule Peeters

Na het vertrek van PVV-Kamerlid Sietse Fritsma kwam in het parlement een plek vrij voor de gedeputeerde uit Born, die bij de Tweede Kamerverkiezingen als 22ste op de Kandidatenlijst stond.

Experiment

„Een ontzettende eer”, aldus Housmans. „Maar amper een half jaar geleden heb ik heb me gecommitteerd aan het extraparlementaire college in Limburg. Mijn motivatie om door te gaan is groot. Het is een spannend experiment, uniek in Nederland. Het team is ontzettend goed, we krijgen veel voor elkaar. Dat wil ik nu niet opgeven.” Zijn ambitie voor de Haagse politiek is niet verdwenen. „Je weet nooit wat te toekomst brengt. De rol van volksvertegenwoordiger is het hoogst haalbare. Zeker op landelijk niveau.” Housmans, eerder raadslid in Sittard-Geleen, viel bij de Tweede Kamerverkiezingen net buiten de boot. Zijn partij behaalde twintig zetels.

Raadslid Chris Janssen uit Almere maakt nu aanspraak op de vrije plek in het parlement.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal