Video: Tien gewonden bij ernstig ongeluk met lijnbus in Margraten

Door een aanrijding tussen een lijnbus en een auto zijn zaterdagochtend in Margraten tien mensen gewond geraakt, van wie zeker twee ernstig. Ze zijn naar het ziekenhuis gebracht, aldus de politie.

Redactie

Het ongeval deed zich rond 11 uur voor op de N278. In de auto zaten vijf mensen, onder wie drie kinderen. De twee volwassenen die voorin de auto zaten raakten ernstig gewond bij de aanrijding. Zij zijn met spoed overgebracht naar het ziekenhuis. De drie kinderen die op de achterbank zaten zijn ook voor controle naar het ziekenhuis meegenomen.

In de lijnbus zaten veertien mensen, van wie er vijf gewond raakten. Zij zijn voor medische controle naar het ziekenhuis gebracht.

De hulp van een traumahelikopter met medische specialisten werd ingeroepen. Over de oorzaak van het ongeval is nog niets bekend. Volgens de politie heeft het vermoedelijk te maken met een voorrangskwestie.

De weg was afgezet en de politie onderzoekt de zaak.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal