Noodweer geselt Franse en Italiaanse Rivièra

Print
Noodweer geselt Franse en Italiaanse Rivièra

Het zuiden van Frankrijk wordt geteisterd door veel regenval. Afbeelding: AD/AFP

De Franse en Italiaanse Rivièra hebben weer te kampen met noodweer. Plaatselijke media in het gebied aan de Middellandse Zee maken zaterdag melding van uitzonderlijk hevige regens en harde wind. Rivieren en beken dreigen kolkend buiten hun oevers te treden.

In Frankrijk zijn meer dan 750 mensen, vooral in de plaats Hyères, uit voorzorg uit hun woningen geëvacueerd uit vrees voor overstromingen. Ongeveer 45 kilometer ten noorden van Hyères is een 77-jarige man verdwenen in de buurt van het stijgende water van een stroom. Gevreesd wordt dat hij is meegesleurd. In deze regio viel 125 millimeter regen in een etmaal. Het hele weekend blijft deze regio te maken houden met buien waardoor de overlast erger kan worden.

In Genua in Italië maakten aardverschuivingen verschillende straten onbegaanbaar. Kelders, viaducten en bedrijfsruimten liepen onder. In de Polcevera-vallei viel in drie uur bijna 300 millimeter regen. De regionale president Giovanni Toti deed een beroep op de burgers om hun huis niet te verlaten.

Ruim een week geleden werden de Franse zuidoostelijke departementen Ardèche en Drôme getroffen door hevige sneeuw die plaatsen onbereikbaar maakte en de stroom bij honderdduizenden deed uitvallen.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen