Van Basten belt Duitse Heracles-trainer om excuses aan te bieden over uitglijder

© EPA

Marco van Basten heeft Heracles-trainer Frank Wormuth gebeld om zijn excuses aan te bieden voor het roepen van ‘Sieg Heil’ op FOX Sports.

Redactie

Van Basten vloog zaterdagavond met zijn nazigroet uit de bocht toen Hans Kraay de Duitser voor het duel met Ajax interviewde.

In het FOX-programma Goedemorgen Eredivisie las Kraay zondagmorgen een appje voor dat Van Basten hem stuurde. ,,Het leven is als voetbal. Soms schiet je raak, soms schiet je mis. Maar als je mis schiet wil dat niet zeggen dat je een slecht mens bent’’, schreef Van Basten, die nogmaals sorry zei voor zijn pijnlijke opmerking.

Lees ook: Van Basten ook in buitenland onder vuur na pijnlijke uitglijder

Lees ook: Marco van Basten zegt sorry na roepen nazigroet tijdens uitzending

Namens de zender FOX Sports maakte ook presentator Milan van Dongen in de uitzending zijn excuses voor de uitglijder van Van Basten.

Kraay zei over de uitspraak van de voormalige topspits: ,,Dat was oliedom. Dat zal hij zelf ook weten.‘’

Reactie Wormuth

Frank Wormuth zelf blijft kalm onder de zaak. „Ik voelde me niet aangesproken”, zegt de Duitse trainer van Heracles. „Van Basten belde me midden in de nacht op en zei dat het een slechte grap was. Hij had het gezegd omdat het Duits van Hans Kraay zo slecht is en dat het niet om mij ging. Prima, ik heb in het Nederlands geantwoord dat ik me niet aangesproken voel. Het is okay voor mij, ik zie geen enkele connectie tussen zijn woorden en mezelf.”

Kijk hier naar een nieuwe aflevering van ‘Komt dat Schot’, het online voetbalprogramma van De Limburger: