Lottumse Toos in ’t Zandt koninklijk onderscheiden

Print
Lottumse Toos in ’t Zandt koninklijk onderscheiden

Toos in ’t Zand uit Lottum is zondag koninklijk onderscheiden. Afbeelding: ANP

Lottum / Grubbenvorst / Griendtsveen / Swolgen / Broekhuizenvorst / Melderslo / Hegelsom / Meterik / Meerlo / Tienray / Broekhuizen / Horst / America / Sevenum / Kronenberg / Evertsoord -

Toos in ’t Zandt-Lenssen uit Lottum is zondag benoemd tot lid in de Orde van Oranje Nassau.

Ze kreeg de onderscheiding aan het slot van de h. mis ter gelegenheid van het 60-jarig jubileum van Gemengde Zangvereniging Le Rossignol. Daar was zij oprichter van en aansluitend 20 jaar voorzitter. Toos in ’t Zandt was in 1997 als een van de eersten betrokken bij het vooronderzoek naar de haalbaarheid van de herbouw van de Houthuizer Molen in Lottum en stond mee aan de wieg van de stichting voor de molen, waarvoor zij tien jaar actief was. Van 2002 tot begin 2019 was ze dirigent van het Kerkkoor Lottum. Als vrijwilliger zette ze zich vanaf 2004 tot nu in voor Stichting Rozenhof Lottum. Daarnaast werkt zij mee aan de totstandkoming van een Rozenmuseum. Bovendien is mevrouw In ’t Zandt vanaf 2005 voorzitter van Stichting Promise. De doelstelling van de stichting is het bevorderen van studiemogelijkheden voor kinderen op de Filippijnen, later ook Indonesië.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →