Meer dan twintig doden bij vliegtuigcrash in Congo

Print
Meer dan twintig doden bij vliegtuigcrash in Congo

Afbeelding: AFP

Een klein vliegtuig van de onderneming Busy Bee is in het noordoosten van Congo bij het opstijgen in een woonwijk neergestort.

Daarbij zijn volgens hulpverleners zeker 23 doden gevallen. Plaatselijke media meldden dat er circa twintig mensen aan boord waren van wie er zeker zeventien zijn omgekomen.

Twee of drie overlevenden uit het toestel zijn zwaargewond naar een ziekenhuis in Goma gebracht, meldden plaatselijke media. De overige doden zijn gevallen op de plaats waar het toestel in een woonwijk neerkwam. Het neergestorte vliegtuig was naar verluidt een Dornier 228-200.

Het steeg op van de luchthaven van Goma en zou naar het 250 kilometer noordelijker gelegen Beni gaan. Maar het vliegtuig stortte neer in de wijk Mapendo die naast het vliegveld ligt. Het is nog niet duidelijk hoeveel slachtoffers en schade daar zijn.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →