Dirigent Corné van der Meulen onderscheiden met De Trichter

© Diana Scheilen

Fanfare Sint Servatius Biesland Maastricht vierde zaterdag haar 115-jarig bestaan met een jubileumconcert in ’t Paenhuys in Riemst. Tijdens deze avond werd Corné van der Meulen, al meer dan 40 jaar dirigent van de fanfare, onderscheiden met de stadsonderscheiding De Trichter.

Redactie

De Trichter is een onderscheiding voor personen die zich op een uitstekende manier nuttig hebben gemaakt voor de stad Maastricht.

Corné van der Meulen

Corné van der Meulen al ruim 40 jaar dirigent van fanfare Sint Servatius Biesland Maastricht wordt geroemd vanwege zijn waarde voor musicerend Maastricht en omgeving. Als opleider van veel muzikanten is hij een bron die de blaasmuziek in de regio levend hield en houdt. Het engelengeduld waarmee hij zijn muzikanten en muziekverenigingen benadert, maakt hem uniek en bovenal zeer geliefd. De klank en kleur die evenementen zoals Heiligdomsvaart, stadsprocessies, bevrijdingsfestivals en ook de carnaval in de regio hebben danken dit mede aan de muzikanten uit Harmonieën en fanfares. Corné van der Meulen is enerzijds verantwoordelijk (geweest) voor het opleiding van veel van deze muzikanten en anderzijds voor het dirigeren van deze muziekgezelschappen. De positieve energie die hij in de Maastrichtse wereld van blaasmuziek steekt is van onschatbare waarde.