Martens maakt eerste speelminuten sinds WK-finale

Lieke Martens vorig seizoen namens FC Barcelona in actie tegen Bayern München. © AD/BSR Agency

Lieke Martens heeft zondagmiddag haar eerste speelminuten gemaakt sinds de verloren WK-finale in Lyon op zondag 7 juli. De 26-jarige linksbuiten deed dertig minuten mee in de 6-1 overwinning van FC Barcelona op Deportivo La Coruña.

Redactie

Martens kwam na een uur spelen in voor de Noorse aanvalster Caroline Graham Hansen, die toen al drie keer had gescoord en FC Barcelona daarmee op een 6-0 voorsprong had gezet. Martens scoorde kort na haar invalbeurt nog bijna direct uit een hoekschop, maar het werd uiteindelijk 6-1 in het Estadi Johan Cruyff door een late goal van de bezoekers uit Galicië.

Teenblessure

Martens kampte voor en tijdens het WK al met een vervelende teenblessure, waardoor ze ook in de WK-finale tegen de Verenigde Staten (2-0 nederlaag) op 7 juli na 70 minuten naar de kant moest. Dat waren tot aan vandaag de laatste speelminuten voor de Europees voetbalster van 2017.

Lees ook: Lieke Martens volledig hersteld van teenblessure

FC Barcelona Femení gaat aan kop in de Liga Iberdrola, de Spaanse vrouwencompetitie die vorige week nog stil lag vanwege een spelersstaking voor een betere cao. Barcelona heeft 25 punten na negen wedstrijden, een punt meer dan titelverdediger Atlético Madrid, de club van keepster Sari van Veenendaal.

De vrouwenteams van FC Barcelona en Atlético Madrid treffen elkaar eind maart/begin april in de kwartfinale van de UEFA Women’s Champions League. FC Barcelona verloor vorig seizoen in de finale van Olympique Lyon.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Kijk hier naar een nieuwe aflevering van ‘Komt dat Schot’, het online voetbalprogramma van De Limburger: