Snelwegbrug stort in na hevig noodweer Italië

Print
Snelwegbrug stort in na hevig noodweer Italië

Afbeelding: AFP

In Noord-Italië is een snelwegviaduct ingestort na de hevige stortbuien van de afgelopen dagen. Het gaat om een deel van de snelweg A6 in de richting van Turijn in de buurt van de stad Savona (Ligurië) ten westen van Genua, zei de brandweer.

Voor zover bekend zijn er geen slachtoffers gevallen, meldde persbureau Ansa. De oorzaak was een aardverschuiving, die ongeveer 30 meter van het viaduct meenam.

Vorig jaar augustus stortte een verkeersbrug bij Genua in. Ook dat gebeurde tijdens noodweer met zware regenval. Verkeer dat over de brug reed, viel zo’n 45 meter naar beneden. Bij de ramp kwamen 43 mensen om het leven.

Lees ook: Drama Morandi-brug: Genua staat heel even stil

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen