Van Bommel: na tegendoelpunt was het behelpen

© ANP Sport

Mark van Bommel had zondag halverwege de wedstrijd tegen sc Heerenveen niet kunnen bedenken dat hij na afloop zo blij zou zijn met de overwinning (2-1).

Redactie

PSV was voor rust veel sterker, maar wist niet vaker dan twee keer te scoren. Na de tegentreffer van Jens Odgaard, kort na de pauze, viel PSV ver terug.

Lees ook: PSV weet eindelijk weer te winnen

„De eerste helft was erg goed. We hebben acht of negen goede kansen gehad. Het was mooi en genieten. Ik was daar niet door verrast, dat zie ik bijna elke dag op de training”, zei Van Bommel. „Na het tegendoelpunt was het weg bij ons en was het behelpen. Het veld werd groter, de krachten vloeiden weg en de ballen vielen in de voeten van de spelers van Heerenveen. Dan moet je gewoon zorgen dat je zo’n wedstrijd wint en hoeft het ook niet meer mooi. De manier waarop maakt dan echt niet meer uit. We mochten blij zijn dat Lars Unnerstall een paar goede ballen pakte in de slotfase.”

Van Bommel liet zich het laatste half uur langs de zijlijn gelden en kreeg eerst geel van scheidsrechter Bas Nijhuis en daarna werd hij bijna ook nog naar de tribune gestuurd. Vanaf de bank zag hij dat zijn ploeg een zwaarbevochten zege boekte. „Ik vond dat het een ingooi voor ons was. Dat hij mij geel gaf, begrijp ik wel.”

Ander team

De van een blessure teruggekeerde Steven Bergwijn was met twee doelpunten direct belangrijk. „De manier waarop hij die doelpunten afdwingt, dat is ook zijn klasse. Als hij en Donyell Malen er zijn, zie je dat er een ander team op het veld staat. Alleen al het feit dat zij er weer bij zijn, is erg belangrijk”, zei Van Bommel, die op het middenveld verrassend koos voor Ryan Thomas. „Sinds hij terug is van zijn blessure, zie je dat hij heel goed kan voetballen. Hij weet wat hij moet doen. Ik vond dat Ryan een kans verdiende.”

Van Bommel besloot ook Pablo Rosario de aanvoerdersband af te nemen. „Ik probeer hem weer op het niveau te krijgen van vorig seizoen”, zei Van Bommel, daarmee doelend op het feit dat de last van het dragen van de band misschien te groot is voor de middenvelder. Denzel Dumfries is sinds zondag aanvoerder.

Kijk hier naar een nieuwe aflevering van ‘Komt dat Schot’, het online voetbalprogramma van De Limburger: