Matheu uit Weert vierde op Junior Eurovisie Songfestival

© EPA

Matheu Hinzen uit Weert is zondagavond als vierde geëindigd op het Junior Eurovisie Songfestival

Redactie

De 13-jarige Weertenaar kreeg 186 punten voor zijn liedje Dans met jou tijdens de Europese finale in Polen. Het festival werd gewonnen door Polen, dat 278 punten kreeg van de vakjury en internetstemmers.

De puntentelling begon goed voor Matheu. Hij kreeg van de eerste twee landen meteen 12 punten. Nadat de vakjury’s van alle 19 deelnemende landen aan de beurt waren geweest stond Nederland vierde. Naast Polen stonden ook Kazachstan en Spanje in de top 3.

Na zijn optreden eerder op de middag kreeg Matheu, samen met zijn dansers Abel, Simon, Ryvano en Milan een daverend applaus. De Nederlanders waren als veertiende aan de beurt. Het applaus dat hij kreeg was zo hard dat de presentator er een opmerking over maakte. Ook commentator Buddy Vedder was enthousiast. „Wat was hij goed”, riep hij.

Lees ook: Matheu (13) verheugt zich op Europees Junior Songfestival: ‘Nog nooit zo blij geweest!’

Overigens was Duncan Laurence ook in Polen. Hij had Matheu nog enkele tips gegeven. Duncan trad zaterdag op in de Poolse versie van The Voice. Het is niet duidelijk of de winnaar van het Eurovisie Songfestival nog in Polen is.