Driessen flikt het: VVV wint

© Laurens Eggen

© Laurens Eggen

© Laurens Eggen

© Laurens Eggen

thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Jay Driessen heeft VVV zondagavond meteen naar een overwinning geleid. De Venlose interim-coach wist met zijn ploeg FC Twente over de knie te leggen door doelpunten van Peter van Ooijen en Elia Soriano: 2-1.

Qasim Hakim

In een redelijk vermakelijke eerste helft waren er kansen over en weer. VVV begon goed aan de wedstrijd met twee mogelijkheden voor achtereenvolgens Haji Wright en Elia Soriano. Beide aanvallers zagen respectievelijk hun kopbal en schot echter gekeerd worden door FC Twente-doelman Joel Drommel. Vervolgens was het de beurt aan Twente. Een schot van Keito Nakamura raakte de lat, terwijl Haris Vuckic zijn inzet naast zag gaan.

Lees ook: Bescheiden VVV-trainer Driessen na geslaagd debuut: ‘Ik ben geen wonderdokter’

Peter van Ooijen leek na een klein half uur de openingstreffer op zijn schoen te hebben, maar zijn schot ging over. Weer vijf minuten later mocht VVV van geluk spreken dat het niet op achterstand kwam. In een scrimmage waren Vuckic en Javier Gonzalez gevaarlijk, maar uiteindelijk verwerkte VVV-doelman Thorsten Kirschbaum de bal tot corner. Na 34 minuten spelen was Van Ooijen wel trefzeker met zijn vierde van het seizoen: 1-0. Soriano verzilverde eveneens zijn tweede kans in de 37e minuut: 2-0. VVV dacht op rozen te zitten, maar voor rust deed Vuckic nog iets terug: 2-1.

Na rust ging Twente op jacht naar de gelijkmaker. Daar was het al snel dichtbij via Joel Latibeaudiere die de bal van dichtbij in het zijnet schoot. Vervolgens waren de beste kansen echter voor VVV. Na een uur spelen was Soriano dichtbij de 3-1. Tobias Pachonik bediende de spits met een lage voorzet op maat, maar de Italiaanse Duitser tikte de bal tegen Drommel aan. Kort daarna werd Soriano bediend door Wright. Opnieuw had hij zijn vizier niet op scherp. Dit keer kopte hij de bal over. VVV bleef de gevaarlijkste ploeg, kwam nauwelijks meer in de problemen - al was er wel nog één grote kans voor Vuckic - en trok zo de eerste overwinning na zeven nederlagen over de streep.