Verstappen enige Limburgse kandidaat sportman van het jaar

Print
Verstappen enige Limburgse kandidaat sportman van het jaar

Max Verstappen werd in 2016 al eens sportman van het jaar. Afbeelding: EPA

Max Verstappen staat op de longlist van de verkiezing van sportman van het jaar. De autocoureur is de enige Limburger die kans maakt.

Verstappen werd in 2016 al eens verkozen tot sportman van het jaar. Een jaar later won Tom Dumoulin de verkiezing. Dit jaar is Verstappen de enige provinciegenoot die kans maakt op de prijs. Ook bij de vrouwen, coaches en paralympiërs zijn geen Limburgers opgenomen in de lijst. Bij de teams maken de Nederlandse voetbalvrouwen kans. In dat spelen de Limburgse voetbalsters Dominique Bloodworth en Lieke Martens.

Bij de mannen maken onder anderen Virgil van Dijk en Mathieu van der Poel ook kans op de titel. Sifan Hassan lijkt de grootste kanshebber bij de vrouwen. Uit de lijsten met voorgeselecteerde atleten, samengesteld door NOC*NSF en de NOS, zal een vakjury drie genomineerde sporters kiezen. Die namen worden op 1 december bekendgemaakt. Vervolgens worden op het Sportgala, op woensdag 18 december, de winnaars gekozen en gehuldigd.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen