Knappe overwinningen voor Eaters

© iStock

Microz Eaters heeft dit weekend goede zaken gedaan in de BeNe League met twee overwinningen. Op zaterdag won het in Leuven met 4-0 en zondagavond was het te sterk voor Den Haag: 6-2.

Amando Zwamborn

Op bezoek in Leuven domineerden de Eaters haast de hele wedstrijd. Dankzij treffers van Eetu Moksunen Luca Heutmekers en Joey Geurts stonden de Geleners bij het eerste rustsignaal zelfs comfortabel met 3-0 voor. In het middenstuk werd verzuimd om de score omhoog te gooien, pas vlak voor tijd bepaalde Marco Postma de eindstand op 4-0. Een stand die vooral bij goalie Rowan Delil voor een grote glimlach zorgde. Hij mocht zijn doel op de kant leggen; zijn eerste shutout van het seizoen.

Tegen Den Haag begon Eaters opnieuw sterk met een 3-0 voorsprong in het eerste gedeelte. De bezoekers namen de controle echter over en kwamen terug tot 3-2. Eaters-coach Andy Tenbult: “We stonden onder grote druk maar na de treffer van Tom Marx (4-2) kwamen we weer in ons eigen spel, vooral de derde periode hebben we fantastisch gespeeld en het rustig uitgetikt. Ik ben heel trots op deze prestatie.”