Knappe overwinningen voor Eaters

Print
Knappe overwinningen voor Eaters

Afbeelding: iStock

Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht -

Microz Eaters heeft dit weekend goede zaken gedaan in de BeNe League met twee overwinningen. Op zaterdag won het in Leuven met 4-0 en zondagavond was het te sterk voor Den Haag: 6-2.

Op bezoek in Leuven domineerden de Eaters haast de hele wedstrijd. Dankzij treffers van Eetu Moksunen Luca Heutmekers en Joey Geurts stonden de Geleners bij het eerste rustsignaal zelfs comfortabel met 3-0 voor. In het middenstuk werd verzuimd om de score omhoog te gooien, pas vlak voor tijd bepaalde Marco Postma de eindstand op 4-0. Een stand die vooral bij goalie Rowan Delil voor een grote glimlach zorgde. Hij mocht zijn doel op de kant leggen; zijn eerste shutout van het seizoen.

Tegen Den Haag begon Eaters opnieuw sterk met een 3-0 voorsprong in het eerste gedeelte. De bezoekers namen de controle echter over en kwamen terug tot 3-2. Eaters-coach Andy Tenbult: “We stonden onder grote druk maar na de treffer van Tom Marx (4-2) kwamen we weer in ons eigen spel, vooral de derde periode hebben we fantastisch gespeeld en het rustig uitgetikt. Ik ben heel trots op deze prestatie.”