Brief aan mezelf

‘Nog jaren voor Hyves en Facebook, hou jij je online dagboek Angel-Eye.com al bij’

© Angel Shuman

Iedere week schrijft een bekende Limburger een brief aan zijn zestienjarige zelf. Deze week: Angela Shuman (45) uit Bunde, bekender als Angel-Eye.

Ruud Maas

„Lieve Angela, kruip eventjes bij je Atari 1040ST vandaan. Wat heb je het druk en wat lijkt de wereld tegenstrijdig. Het is 1990, je zit op het Jeanne d’Arc College, maar ook je toelatingsexamen voor het conservatorium staat voor de deur. Je hebt zo veel interesses, velen begrijpen je niet. Je krijgt geen genoeg van de virtuele wereld, hebt je gitaar verkocht voor een Commodore 64 en die weer voor je nieuwe, baanbrekende computer.”

„Vaak ga je op je fiets naar de computerclub. Dat je er het enige meisje bent, maakt je niets uit. Je intuïtie zegt je dat de invloed van computers op de maatschappij ongekend wordt. Nog jaren voor Hyves en Facebook opgericht worden, zul je een online dagboek bijhouden. Angel-Eye.com is jouw blik op de wereld.”

Kapotte radio

„Als zestienjarige hoor je dat je jezelf het beste kunt specialiseren en volgens het boekje moet werken. Achteraf zal blijken dat juist intuïtie en niet volgens de gebaande paden leven je brengen naar de plekken waar je wilt zijn. Waar je nu nog niet weet of je pianiste, ondernemer of IT’er wilt worden, zul je over dertig jaar in al deze gebieden actief zijn.”

„Van techniek blijf je smullen. Neem de kapotte radio die je uit elkaar schroeft, in de hoop hem te repareren. Al laat je moeder je de stekker niet in het stopcontact steken, misschien maar beter. Van haar heb je het muzikale gen geërfd. Je was nog niet geboren toen ze met haar zussen The Pearl Sisters vormde, gedirigeerd door opa die stierf vlak voordat jij geboren werd. Hij werd slechts 56. Hij zou het prachtig vinden dat jij thuis experimenteert op de piano en het orgel of bij je tantes op de gitaren.”

Robbie Williams

„Over vele jaren ben je trots op wat je muzikaal bereikt, dat je werkt met een van de componisten van Robbie Williams (nieuws: zijn band Take That wordt dit jaar opgericht!). Hits krijgt in België, Frankrijk en Spanje. Maar jouw vak blijkt toch eenzamer dan gedacht. Altijd in de studio zitten of onderweg zijn, alleen is ook maar alleen. Het is daarom geweldig dat je grootste geluk op je 25ste je leven binnenstapt.”

„René Shuman ziet je op tv en wil contact met je. Jij gaat hem zó leuk vinden en het is liefde op het eerste gezicht. Bij hem voel je jezelf compleet. En omgekeerd. Voor hem ben jij belangrijker dan zijn droom, emigreren naar Amerika. Samen gaan jullie zakelijke en creatieve avonturen aan. Je kunt je nu nog niet indenken dat je rock-’n-rollmuziek met hem gaat maken en talloze malen de wereld over vliegt. Hordes mensen naar het theater trekt. Hen alle zorgen laat vergeten. Muziek als mindfulness.”

Tesla

„Angela, het mooie is dat je jezelf niet van de wijs zult laten brengen. Je veelzijdigheid omarmt. Wie kan zeggen dat ze naast films en concerttournees een administratiesysteem ontwikkelt voor de uitzendbranche en tunes maakt voor onder meer Tesla, Audi en Profile? Dat laatste is in het vak misschien not done, maar jij vindt jezelf blijven verwonderen veel belangrijker. Net als altijd je intuïtie volgen. Hoe moeilijk dat ook is in de alledaagse drukte. Neem daarvoor toch de tijd, ook om over jezelf na te denken. Keep the dream alive.”

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal