Veel belangstelling voor Kesselse bierproeverij

Leden van het Kesselse biergilde maken zich op voor de bierproeverij vrijdag. © Herm Beurskens

„Niet gedacht dat het zo snel zou gaan, maar wel leuk voor ons.” Het Kesselse biergilde is blij met het feit dat de geplande bierproefavond op vrijdag in rap tempo is uitverkocht. Voor de gelukkigen die een ticket wisten te bemachtigen, start de avond om 20.00 uur in Kasteel de Keverberg.

Redactie

Het biergilde is een club van zes groepjes, bestaande uit dertien Kesselnaren in totaal, die bierbrouwen als hobby en regelmatig bij elkaar komen om elkaars bier te proeven en ervaringen uit te wisselen. In een van die bijeenkomsten is het idee geboren om een proeverij te houden met alleen maar Kesselse bierbrouwers. Een klein comité ging vervolgens aan de slag gegaan, waarna met medewerking van Kasteel De Keverberg een echte bierproefavond op poten is gezet.

Amateurs versus ondernemingen

Naast vier amateurbrouwers presenteren vier commerciële ondernemingen hun speciaalbieren: Casle en Kessels Speciaalbier uit Kessel en de brouwerijen van Jos Verlaak met zijn Ambachtelijke Vechtdal Brouwerij en Lonneke Dings met de Steinse brouwerij De Fontein, beide geboortig van Kessel. De brouwers schenken verschillende speciaalbieren. Zo heeft Jos Verlaak onder andere een Tasbaek Blondj en zwaar bier Kiek Oet in de aanbieding. Casle komt met het Casle Blondj, Casle Witte en hun nieuwe tripel, de Phicoop met onder andere een Dubbel en een Witbier. Lonneke Dings is met zeven soorten speciaalbier van de partij. Ook de hobbybrouwers laten zich van hun beste kant zien. Zij hebben een Dom Blondtje, een karmeliet genaamd Driëj Dubbel, een Sjaopke quadrupel en een Kessels Maedje onder de kroonkurk. Ook zullen de hobbybrouwers allerlei attributen en ingrediënten tentoonstellen.

Proefglas

Voor het ticket ontvangen de aanwezigen een speciaal voor deze gelegenheid gemaakt proefglas evenals vier bierflappen. Dit glas wordt gratis bijgevuld bij een van de vier aanwezige Kesselse amateurbrouwers. Tegen betaling van 1 consumptie kan het glas ook gevuld worden bij een van de andere bierbrouwers. Ook worden gedurende de avond gratis hapjes rondgedeeld. Gezien de grote belangstelling voor de Kesselse bierproeverij sluit de organisatie niet uit dat de avond op herhaling gaat.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal