Jubileumkroon met 70 voor Ton Stappers

Print
Jubileumkroon met 70 voor Ton Stappers

Ton Stappers wordt gehuldigd voor zijn zeventigjarig lidmaatschap. Afbeelding: Mat Steegh

Grubbenvorst -

Erelid Ton Stappers werd zaterdag door ‘zijn’ Harmonie St. Joseph Grubbenvorst muzikaal in het zonnetje gezet vanwege zijn zeventigjarige lidmaatschap. Hij werd thuis getrakteerd op een serenade, waarna hij samen met zijn vrouw Annie muzikaal begeleid werd naar MFC ’t Haeren.

De nu 85-jarige Stappers is gedurende zijn actieve loopbaan binnen de harmonie altijd actief geweest voor alles wat met slagwerk te maken heeft. Talloze jonge aspirant trommelaars werden door hem opgeleid waarvan er verschillende uitgroeiden tot ware talenten op slagwerkgebied. Vele jaren was Ton het uithangbord van de vereniging wanneer hij parmantig als tambour-maître van het korps voorop ging, een beeld wat bij menige Grubbenvorstenaar op het netvlies staat gebrand. Om mede sturing te geven aan het reilen en zeilen vertegenwoordigde Ton de harmonie vele jaren als bestuurslid. Daarbij konden zijn medebestuursleden niet alleen rekenen op een nuchtere en heldere blik op diverse zaken, ook heeft de vereniging vaak gebruik mogen maken van zijn handige handjes. Nog steeds is Ton geïnteresseerd in het wel en wee van de harmonie en is hij nog regelmatig op dinsdagavond na de repetitie in MFC ’t Haeren waar zijn muzikale vrienden hem bijpraten over de laatste ontwikkelingen binnen de harmonie. Tien jaar geleden vierde hij nog samen met zijn inmiddels overleden broer Leo zijn zestigjarig jubileum, nu prijkt trots de 70 op zijn jubileumkroon.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →