Heemkundevereniging Maas- en Swalmdal presenteert nieuw jaarboek

© Getty Images

Heemkundevereniging Maas- en Swalmdal presenteert woensdag 27 november haar 38ste jaarboek.

Remco Koumans

De heemkundevereniging Maas- en Swalmdal maakt elk jaar een boek met verhalen over het cultuurgoed in de regio. De heemkundevereniging heeft als werkgebied de dorpen Swalmen, Asselt, Boukoul, Beesel, Reuver, Offenbeek en Belfeld.

Antwoorden

In de uitgave van dit jaar wordt onder meer antwoord gegeven op vragen zoals: Is Monseigneur Theelen een natuurlijke dood gestorven? Waarom hebben de leden van de Beeselse schutterij de beste plaatsen bij het Draaksteken? Waar is het Swalmer glas-in-loodbedrijf gebleven? Wat stond in de laatste notulen van de Schoenmakersbond?

Presentatie

De presentatie van het boek vindt woensdag plaats in Belfeld, waar het eerste exemplaar zal worden overhandigd aan Oud-Swalmenaar en schrijver Piet van Buggenum. Voor meer informatie over de verkrijgbaarheid van het boek kan de website van de heemkundevereniging worden geraadpleegd.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal