Harde klap: stoeptegel vanaf viaduct op trein gegooid

Print
Harde klap: stoeptegel vanaf viaduct op trein gegooid

Afbeelding: DDL

Sittard -

Een intercity trein in Sittard is maandagavond bekogeld met een stoeptegel. Een persoon gooide de tegel vanaf een viaduct naar beneden.

De machinist hoorde een harde klap op zijn trein. Hij heeft de trein vervolgens in Sittard stilgezet. Na onderzoek bleek dat het om een stoeptegel ging. Een woordvoerder van ProRail meldde dat de tegel de ruit van de trein op een haar na heeft gemist. Het incident liep uiteindelijk goed af, alleen de ruitenwisser van de trein was kapot.

De Nederlandse Spoorwegen noemen het voorval „onacceptabel” en gaan aangifte doen. „We doen aangifte omdat we vinden dat iemand die dit doet moet worden opgespoord en vervolgd”, aldus de NS. Er zaten geen passagiers in de trein. De machinist is erg geschrokken, maar het gaat goed met hem, aldus de NS-woordvoerster.

Brabant

Afgelopen vrijdag werden twee treinen in Noord-Brabant beschoten. Daardoor sneuvelden vijf ruiten. Er raakte niemand gewond. Nog dezelfde avond hield de politie twee 15-jarige jongens met balletjespistolen uit Dorst en Breda aan. Ze worden verdacht van vernieling en verboden wapenbezit en moeten zich voor de kinderrechter verantwoorden.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →