GroenLinks pleit voor gratis kinderopvang

Print
GroenLinks pleit voor gratis kinderopvang

Partijleider Jesse Klaver rechts op de foto. Afbeelding: ANP

GroenLinks wil de kinderopvangtoeslag afschaffen. Het geld dat daarmee wordt bespaard, moet worden besteed aan drie dagen per week gratis kinderopvang. Dat zegt partijleider Jesse Klaver in een interview in Trouw. „Zelfs met je ogen dicht zie je dat het systeem dat wij voor toeslagen hebben ontwikkeld niet werkt”, aldus Klaver.

Net als onderwijs moet kinderopvang een publieke voorziening worden, stelt GroenLinks. „Op die manier brengen wij jonge gezinnen niet langer in de problemen via een niet werkend toeslagensysteem”, zegt Klaver. „Het biedt daarnaast de mogelijkheid om de kansen van kinderen te vergroten. Ik vind het belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen dat zij zo snel mogelijk naar de opvang gaan en voorschoolse educatie krijgen. Dat is een investering in hun toekomst.”

GroenLinks gaat dit woensdag voorstellen in de Tweede Kamer als de begroting voor sociale zaken wordt behandeld.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen