Weer arrestatie vanwege Britse dodentruck

© AFP

De Britse politie heeft opnieuw een arrestatie verricht in verband met de vondst van 39 doden in een koelwagen in de plaats Grays bij Londen vorige maand.

Redactie

Het gaat om een 36-jarige man die in de plaats Purfleet in het graafschap Essex werd aangehouden en volgens Britse media onder andere wordt verdacht van doodslag en mensensmokkel.

Lees ook: Acht arrestaties in Vietnam wegens link met Britse dodentruck

Met deze laatste arrestatie zitten nu veertien mensen vast in verband met de zaak, waarvan tien in Vietnam. Een van de arrestanten, een 25-jarige Noord-Ier die de vrachtwagen bestuurde, heeft schuld bekend aan betrokkenheid bij illegale migratie.

In de vrachtwagen met koeltrailer werden op 23 oktober de lichamen van 31 mannen en acht vrouwen gevonden. Alle slachtoffers van het drama, 38 volwassenen en een tiener, hebben de Vietnamese identiteit. De vrachtwagen stak via de haven van Zeebrugge de oversteek naar Engeland. Op een industrieterrein in Grays, ten oosten van Londen, werden de doden gevonden. De slachtoffers zaten zeker tien uur opgesloten bij een temperatuur van min 25 graden.

Lees ook: Stervende Vietnamese stuurde ouders laatste berichtjes vanuit koelcontainer: ‘Sorry mam!’