Blaasmuziek

Limburgse muziekkorpsen scoren veel lof op concoursen

© Pexels/Clovis Cheminot

Harmonie L’Union Heythuysen haalde met 93,5 punten op het Concertconcours in Veldhoven de hoogste score van alle deelnemers in het weekend van 24 en 25 november. Het orkest onder leiding van dirigent Erik Somers kreeg een eerste prijs en lof der jury in de eerste divisie harmonie.

onze verslaggeefster

In totaal namen zes Limburgse muziekkorpsen deel aan het Concertconcours van de Brabantse Bond van Muziekverenigingen in Veldhoven.

De scores van de andere deelnemers:

Fanfare Sint Barbara Brunssum (tweede divisie) haalde 84,87 punten en daarmee een eerste prijs. Harmonie Amicitia Roggel (tweede divisie) scoorde 90,5 punten, een eerste prijs met promotie en lof der jury.

In de eerste divisie scoorde Fanfare Onze Lieve Vrouw in het Zand Roermond 84,67 punten, een eerste prijs. Harmonie Sint Joseph 1880 Weert haalde 90 punten en daarmee een eerste prijs met lof der jury. Harmonie Sint Jozef Kaalheide-Kerkrade scoorde 91,42 punten, een eerste prijs met lof. En topper van het weekend was Harmonie L’Union Heythuysen met 93,5 punten, een eerste prijs en lof der jury.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal