Blaasmuziek

Limburgse muziekkorpsen scoren veel lof op concoursen

Print
Limburgse muziekkorpsen scoren veel lof op concoursen

Afbeelding: Pexels/Clovis Cheminot

Heythuysen / Brunssum / Roggel / Merum / Swalmen / Roermond / Asenray / Boukoul / Einde / Herten / Ool / Asselt / Laar / Weert / Altweerterheide / Stramproy / Tungelroy / Swartbroek / Kerkrade -

Harmonie L’Union Heythuysen haalde met 93,5 punten op het Concertconcours in Veldhoven de hoogste score van alle deelnemers in het weekend van 24 en 25 november. Het orkest onder leiding van dirigent Erik Somers kreeg een eerste prijs en lof der jury in de eerste divisie harmonie.

In totaal namen zes Limburgse muziekkorpsen deel aan het Concertconcours van de Brabantse Bond van Muziekverenigingen in Veldhoven.

De scores van de andere deelnemers:

Fanfare Sint Barbara Brunssum (tweede divisie) haalde 84,87 punten en daarmee een eerste prijs. Harmonie Amicitia Roggel (tweede divisie) scoorde 90,5 punten, een eerste prijs met promotie en lof der jury.

In de eerste divisie scoorde Fanfare Onze Lieve Vrouw in het Zand Roermond 84,67 punten, een eerste prijs. Harmonie Sint Joseph 1880 Weert haalde 90 punten en daarmee een eerste prijs met lof der jury. Harmonie Sint Jozef Kaalheide-Kerkrade scoorde 91,42 punten, een eerste prijs met lof. En topper van het weekend was Harmonie L’Union Heythuysen met 93,5 punten, een eerste prijs en lof der jury.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen