Drie jongeren opgepakt voor geweld op schokkende filmpjes in Gorinchem

Print
Drie jongeren opgepakt voor geweld op schokkende filmpjes in Gorinchem

Extra handhavers in het park, naar aanleiding van het geweld in Gorinchem. Afbeelding: Cor de Kock

Drie jongeren zijn dinsdagochtend op het politiebureau aangehouden voor het mishandelen van leeftijdsgenoten in Gorinchem afgelopen week. Het gaat om twee jongens van 15 jaar en één van 14 jaar oud. De filmpjes van de mishandelingen zorgden voor grote verontwaardiging in binnen- en buitenland.

De politie meldt dinsdagmiddag dat de verdachten op dit moment gehoord worden. Aan de hand van het onderzoek wordt bepaald of ze in hechtenis worden genomen. Een woordvoerder kan daar op dit moment nog geen uitspraken over doen. Wel is duidelijk dat de drie jongens worden gezien als hoofdverdachten.

Filmpjes van de mishandelingen in het stadspark in Gorinchem zorgden afgelopen week voor een schokgolf in Nederland. Zelfs Kamerleden en minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid spraken hun afschuw uit. Vorige week werd bekend dat aanleiding voor de gevechten mogelijk een betast meisje op de kermis en gedoe om een fietssleutel was.

De drie jongens waren gevraagd om - samen met hun ouders of verzorgers - naar het politiebureau te komen. Daar zijn ze aangehouden. De aanhoudingen betekenen niet dat het onderzoek is afgesloten.

Bezoek Wilders

PVV-politicus Geert Wilders bezocht maandag één van de jongens die in het filmpje zwaar mishandeld wordt en aangifte deed. ‘Bloemen meegenomen. Ook voor zijn moeder’, twitterde hij daarover. En: ‘Gezegd dat Nederland van hun is en niet van dat tuig.’