EOD brengt bij Sint Odiliënberg gevonden Amerikaanse granaten tot ontploffing

Print

Granaten tot ontploffing gebracht. Video: De Limburger

Posterholt / Sint Odiliënberg -

De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) heeft dinsdagmiddag twee Amerikaanse antitankgranaten tot ontploffing gebracht. Dat gebeurde op het daarvoor aangewezen springveld van de gemeente Roerdalen in Posterholt.

EOD brengt bij Sint Odiliënberg gevonden Amerikaanse granaten tot ontploffing
Foto: Paul van de Winkel

De twee granaten werden in het Linnerveld tussen Sint Odiliënberg, Lerop en Roermond aangetroffen door Paul van de Winkel uit Posterholt, die samen met een vriend in het gebied met een metaaldetector op zoek was naar een uit de Tweede Wereldoorlog daterende bunker. „Naast enkele kogels en munten troffen we de twee granaten aan. Een niet alledaagse vondst. Omdat ze er nog redelijk intact uitzagen en we elk risico wilden vermijden, hebben we de granaten op een veilige plek neergelegd”, aldus de vinder.

Van de Winkel meldde zijn vondst vervolgens aan de politie, die op haar beurt contact opnam met de Marechaussee en de Explosieven Opruimingsdienst Defensie, die de - zo bleek - op scherp staande granaten van Amerikaanse makelij dinsdagmiddag liet ontploffen.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen