Poolse man aangehouden met 600.000 illegale sigaretten in busje

Print
Poolse man aangehouden met 600.000 illegale sigaretten in busje

Afbeelding: ANP

Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht -

De politie heeft zaterdag op de Hasseltsebaan in Sittard een 37-jarige Poolse man aangehouden op verdenking van handel in illegale sigaretten.

In het busje van de man zijn 600.000 illegale sigaretten aangetroffen. Ook was hij in het bezit van mobiele-telefoniejammers. Dat zijn zenders die de mobiele communicatie verstoren.

De verdachte zit vast. De FIOD doet nader onderzoek naar de herkomst van de sigaretten waar in elk geval geen accijnzen over zijn betaald. Zaterdag rond het middaguur parkeerde een agent zijn dienstwagen op een parkeerplaats aan de Hasseltsebaan in Sittard. Hij zag hoe de verdachte met een plastic zak uit zijn bestelbus stapte en schrok toen hij oogcontact maakte. Daarop hield hij de man staande, waarna zijn bus doorzocht kon worden.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen