Politie verspreidt beelden van opmerkelijke plundering van Mediamarkt in Maastricht

Print
Politie verspreidt beelden van opmerkelijke plundering van Mediamarkt in Maastricht

Afbeelding: Opsporing Verzocht

Maastricht / Itteren -

De politie heeft dinsdagavond in Opsporing Verzocht beelden getoond van de opmerkelijke plundering van de Mediamarkt in Maastricht in de nacht van woensdag 10 en donderdag 11 juli.

De winkel werd geplunderd door vijf mannen. Opvallend is dat zij bontgekleurde kleding en hoofddoeken droegen.

Lees ook: Ramkraak op winkel in Maastricht; daders laten ravage achter

De mannen hadden zich goed voorbereid. Met behulp van een spanband en een gestolen Jaguar, is op de beelden van Opsporing Verzocht te zien hoe ze de pui van de winkel eruit trekken. Eenmaal binnen weten ze hun weg snel te vinden richting de iPads en iPhones. Ze gebruiken de aanwezige winkelmandjes om hun buit in te doen. Daarna rennen ze, met hun kostbare buit, terug naar de auto.

Het vijftal liet die nacht een enorme ravage achter, met tienduizenden euro’s schade aan het pand als gevolg. De Jaguar was in de nacht van 9 op 10 juli gestolen bij een autobedrijf in Eygelshoven. De ochtend na de plundering werd deze teruggevonden in het Belgische Bilzen.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen