Vrouw rijdt rond in brommobiel met pony als passagier

Print
Vrouw rijdt rond in brommobiel met pony als passagier

Opmerkelijk: de agenten besloten om de jonge vrouw niet te verbaliseren. Afbeelding: PoliceNat13/Twitter

,,In ons beroep kom je alles tegen’’, zo meldt een woordvoerder van de Franse politie. Aanleiding is de opmerkelijke passagier van een vrouw die agenten in de buurt van Marseille tegenhielden voor een controle. De jonge vrouw reed rond met een pony op haar achterbank.

De Franse politie haalde bij een controle op de weg tussen La Ciotat en Marseille een brommobiel naar de kant. Die bleek over een extra pk te beschikken, want vlak naast de bestuurder zat een pony.

De jonge vrouw die aan het stuur zat, beweerde dat ze de pony gebruikt als therapiedier bij invalide kinderen. Maar omdat ze nog geen rijbewijs heeft, vervoert ze het dier in een brommobiel, waarvoor geen rijbewijs nodig is. Ze had haar brommobiel zodanig ingericht dat het dier netjes achterin paste.

Geen boete

De politieagenten gingen het verhaal van de vrouw na en dat bleek te kloppen, meldt Le Parisien. Ze kon ook aantonen dat ze een rijopleiding volgde. De agenten besloten de vrouw geen straf te geven, waarna ze haar weg kon vervolgen.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →