Eerste slachtoffers van drama in koeltruck zijn terug in Vietnam

Onderzoek ter plaatse na de ontdekking van 39 Vietnamezen in een koeltruck in het Verenigd Koninkrijk. © AD/AFP

De eerste 16 lichamen van de 39 Vietnamezen die in oktober dood werden gevonden in een koeltruck in Engeland zijn woensdag gerepatrieerd naar Vietnam. Dat meldden lokale media.

Redactie

De lichamen arriveerden in de nacht van dinsdag op woensdag op het vliegveld van Hanoi en zullen per ambulance naar hun families worden gebracht. Nabestaanden van de slachtoffers leefden lang in onzekerheid over de vraag hoe de resten terug zouden keren naar Vietnam. De familieleden moesten de repatriëring zelf betalen, maar konden daar geld voor lenen van de overheid, blijkt uit een verklaring van het Vietnamese ministerie van Buitenlandse Zaken.

Lees ook: Weer arrestatie vanwege Britse dodentruck

De andere lichamen worden later teruggevlogen naar Vietnam. Wanneer dat zal zijn, is nog niet bekend.

De lichamen van de migranten werden op 23 oktober aangetroffen in Grays, ten oosten van Londen. De leeftijden van de slachtoffers lagen tussen de 15 en 44 jaar.

Lees ook: Stervende Vietnamese stuurde ouders laatste berichtjes vanuit koelcontainer: ‘Sorry mam!’

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal