Menlo

Eigenaar ManCity na deal 4,8 miljard waard

Het stadion van ManCity. © Getty Images

De Amerikaanse investeringsmaatschappij Silver Lake steekt 500 miljoen dollar in de eigenaar van voetbalclub Manchester City.

ANP

Dit bedrijf, City Football Group, wordt na de deal een waarde van 4,8 miljard dollar toegedicht.

Met de investering krijgt Silver Lake een belang van 10 procent in City Football Group, dat in totaal zeven professionele voetbalclubs bezit in onder andere de Verenigde Staten, China en Spanje. Het grootste deel van het voetbalconcern blijft in handen van sjeik Mansour bin Zayed Al Nahyan, telg uit de koninklijke familie van Abu Dhabi.

Silver Lake investeerde aanvankelijk vooral in snelgroeiende technologiebedrijven als Skype en Alibaba. De laatste jaren richt de investeerder zich steeds meer op de wereld van entertainment. Met een belang in internationaal bekende sportteams betreedt de firma een andere groeimarkt.

Het geld dat de Amerikanen in City Football Group steken, wordt onder andere gebruikt in verdere uitbreiding. Daarnaast wordt er verdere technologische ontwikkeling mee gefinancierd.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal