Washington

Strengere controle toezichthouder FAA bij Boeing 737 MAX

© Getty Images

Boeing krijgt waarschijnlijk te maken met strengere controles bij het terug de lucht in sturen van de 737 MAX-toestellen.

ANP

De Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA is van plan elk toestel individueel te inspecteren voordat goedkeuring wordt gegeven om het vliegtuig weer te laten vliegen.

Boeing had eerder nog de bevoegdheid om zelf veiligheidscontroles uit te oefenen met de 737 MAX en vervolgens ook groen licht voor vluchten te geven. De FAA trekt deze bevoegdheid nu in. De vrees bestaat dat door de strengere en meer tijdrovende controles het langer zal duren voordat de 737 MAX weer de lucht in kan.

De 737 MAX wordt sinds maart wereldwijd aan de grond gehouden, na crashes in Indonesië en Ethiopië. De vliegrampen werden veroorzaakt door software die de neus van het toestel naar beneden duwde. Boeing is bezig met een update. Naar verwachting kunnen de vliegtuigen rond maart volgend jaar weer de lucht in.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal