Palo Alto

Teslabaas Musk blijft bestellingen Cybertruck delen

Elon Musk bij de Cybertruck. © AFP

Elektrische autofabrikant Tesla heeft inmiddels al 250.000 bestellingen binnen voor zijn gloednieuwe Cybertruck.

ANP

Topman Elon Musk deelde de nieuwe cijfers woensdag via Twitter. Het kan overigens nog jaren duren voordat de eerste elektrische pick-uptruck van Tesla daadwerkelijk te koop is. Tesla wil eind 2021 met de fabricage beginnen.

Het afgeven van reserveringen door Musk is opvallend. Eerder deed hij updates over reserveringen namelijk nog af als irrelevant. Maar hij lijkt een draai te hebben gemaakt sinds de vrij dramatisch verlopen presentatie van de Cybertruck, afgelopen vrijdag.

Het hoofd design van de Amerikaanse autobouwer wilde bij de presentatie aantonen dat het futuristisch uitziende voertuig extra stevig is, maar vernielde daarbij per ongeluk twee ruiten. Het ontwerp van de pick-uptruck zorgde bovendien bij kenners voor verdeelde reacties, terwijl analisten hoopten dat Tesla een flink aandeel zou kunnen pakken van de wat traditioneel ingestelde markt voor pick-uptrucks.

Overigens ontbreekt verdere duiding rondom de bestellingen. Musk twitterde slechts ‘250k’, wat staat voor 250.000. Enkele dagen geleden was dat ‘200k’ en daarvoor ‘187k’. Bij de eerste tweet na de presentatie van de Cybertruck gaf hij nog wat meer details. Tesla was niet direct bereikbaar voor een reactie.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal