Kampioenen van de buut en ton op Sjééle Waazel Gala

Marlon Kicken.

Kolder van de bovenste plank is zaterdag 7 december te beluisteren op het twaalfde Sjééle Waazel Gala van carnavalsvereniging De Kieveloeët in Meijel.

Marcel van Lier

Limburgse buutteredners en Brabantse tonpraters met een respectabele staat van dienst proberen het publiek in gemeenschapshuis D’n Binger aan het lachen te krijgen. Bekende namen zijn Limburgs kampioen 2016 Gilbert Petit, stand-up comedian en theatermaker Marlon Kicken en meervoudig Brabants kampioen Berry Knapen. Helga Cornelissen stond begin dit jaar in de finale van de Limburgse buuttekampioenschappen en Hans Keeris bereikte meer dan eens de eindstrijd om de titel beste tonprater van Noord-Brabant. Daarnaast is er ruimte voor nieuw talent. Zo zal ook Limburgs jeugdbuuttekampioen Dylano Driessens optreden.

Behalve humor is er ook muziek van Die Heimat Kapelle en dans van showgroep Let’s Do It. Kaarten zijn nog verkrijgbaar via kieveloeet.nl en bij D’n Binger.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal