Honda en Red Bull verlengen contract tot en met 2021

Max Verstappen en Honda-baas Toyoharu Tanabe na de Grand Prix van Oostenrijk. © Getty Images

Red Bull heeft ook in 2021 een Honda-motor in de wagen liggen. Het team van Max Verstappen bevestigt dat het contract met de Japanners met één jaar is verlengd.

Tim Engelen

Het vorige contract liep tot en met volgend seizoen, maar Honda gaat dus nog minimaal een jaar langer door met Red Bull. Het seizoen van 2021 wordt een bijzonder jaar, omdat er dan nieuwe regels worden geïntroduceerd in de Formule 1, die het racen moeten verbeteren, maar ook de kosten moeten drukken. Mede daarom wil Honda langer door.

Lees ook: Formule 1 in 2019: een jaar om (niet) te vergeten

Honda en Red Bull zijn vanaf dit seizoen aan elkaar verbonden, nadat de Oostenrijkse renstal eerder met Renault samenwerkte. Die verbintenis was in het begin zeer succesvol en leverde ook vier wereldtitels op voor het team en Sebastian Vettel, maar in de jaren dat Verstappen met de Renault-motor reed was het kommer en kwel.

Dit seizoen zou voor Honda en Red Bull een overgangsjaar zijn, maar de Japanners leveren al vanaf het begin een uiterst betrouwbare motor die ook nog eens zeer snel ontwikkeld wordt. Het gat met Mercedes en Ferrari is al aanzienlijk verkleind, waardoor er veel vertrouwen is voor de toekomst.

Of Verstappen in 2021 ook nog voor Red Bull-Honda zal rijden is onbekend. Het contract van de Nederlander, net als voor veel andere topcoureurs, loopt volgend jaar af. Verstappen heeft wel altijd aangegeven dat hij zeer goed op zijn plek zit bij Red Bull.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal