Kastanjebomen Maria Hoop ten prooi aan ziekte

Print
Kastanjebomen Maria Hoop ten prooi aan ziekte

Foto ter illustratie. Afbeelding: Getty Images/iStockphoto

MariaHoop -

Zo’n tachtig kastanjebomen op de Waldfeuchterbaan en Bergweg in Maria Hoop zijn aangetast door de kastanjebloedingsziekte.

De bomen takelen volgens de gemeente in fors tempo af waardoor ze gekapt moeten worden. De forse exemplaren en de lanen waarlangs ze staan, vormen echter belangrijke oriëntatiepunten voor de ingekorven vleermuis. De bomen worden daardoor niet in een keer gekapt maar worden de komende jaren gefaseerd vervangen. De eerste werkzaamheden starten in de eerste week van december. Het gaat op de Waldfeuchterbaan om dertig bomen, vijftig bomen worden vervangen op de Bergweg.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen