Hanen gedumpt bij tankstation in Geleen

De vier hanen kunnen bij Dierenbeschermingscentrum Born bekomen van de schrik. © Dierenbescherming Limburg

Bij een tankstation aan de Jos Klijnenlaan in Geleen zijn dinsdagochtend vier hanen gedumpt.

Martine Zwets

De dieren werden in een doos aan de achterzijde van het tankstation achtergelaten. Een voorbijganger merkte de doos op en nam contact op met de dierenambulance Limburg. Toen die ter plekke kwam was één haan al uit de doos ontsnapt, maar er kon voorkomen worden dat die de weg op liep.

Het hanenkwartet is overgebracht naar het Dierenbeschermingscentrum in Born, waar de dieren kunnen bekomen van de schrik. Er wordt druk gezocht naar een nieuw onderkomen. Een van de hanen heeft inmiddels een nieuw thuis gevonden.

Verantwoordelijk

Dierenbescherming Limburg heeft geen goed woord over voor de dierendumper. ‘Ben jij degene die ze gedumpt heeft? Geen toffe actie van je. Als eigenaar ben je verantwoordelijk voor je dier en ben je óók verantwoordelijk voor het zoeken naar een nieuwe baas als je zelf niet meer voor je dieren kunt/wilt zorgen’, schrijft de dierenbescherming op Facebook.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal