Amsterdam

Vakbond: acties bij KLM op zijn vroegst na kerst

© ANP

Cabinepersoneel bij KLM voert op zijn vroegst na de kerst actie bij de luchtvaartmaatschappij.

ANP

Cabinevakbond VNC vindt het niet gepast om reizigers tijdens de feestdagen te duperen, zei VNC-voorzitter Annette Groeneveld tegen het ANP. De cao-onderhandelingen slepen zich al lange tijd voort.

Vakbonden VNC en FNV Cabine kondigden vorige week aan dat er storm op komst is bij KLM. Achter de schermen wordt volop gewerkt aan de voorbereiding van kleine en grotere acties. Groeneveld hoopt nog altijd dat acties niet nodig zullen zijn. Maar tot nu toe is KLM volgens haar nog altijd niet over de brug gekomen met een beter loonbod. Beide kampen hebben volgens de VNC-voorzitter op regelmatige basis contact met elkaar.

De bonden vinden een salarisverhoging van 7 procent in drie stappen, die KLM bood, te mager. Eerder noemde KLM het afwijzen van het cao-voorstel onbegrijpelijk. Verschillende andere bonden stemden eerder al wel in met een onderhandelingsresultaat.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal