Tegelenaar (29) aangehouden voor overval op Jumbo in Deurne

De caissière twijfelt niet en duwt de overvaller met mes direct weg. © Opsporing Verzocht

In Tegelen is dinsdag een 29-jarige man aangehouden die verdacht wordt van een overval op de Jumbo in Deurne. De man probeerde op dinsdag 26 februari onder bedreiging van een mes de caissière te beroven van het geld dat in haar kassalade zat.

Noëlle van den Berg

Opsporing Verzocht en Bureau Brabant toonden eerder al bewegende beelden van de overval. Op de beelden was te zien hoe de man rond 21.15 uur de winkel binnen liep, de 17-jarige caissière bij haar arm pakte en een mes op haar richtte.

De heldhaftige medewerkster gaf zich niet zomaar gewonnen en duwde de overvaller weg. De dader schrok hiervan en rende daarna de winkel uit.

Na de uitzendingen kwamen er veel tips binnen bij de politie, waarna een uitgebreid onderzoek werd opgesteld. De man werd dinsdag aangehouden in zijn woning in Tegelen en zit vast voor verder onderzoek.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal