Abdijconcertino’s met sprookje Peter en de Wolf

Het bekende sprookje Peter den de Wolf staat dit jaar centraal tijdens de jaarlijkse Abdijconcertino’s in Thorn.

Marcel van Lier

Dit muziekmatinee voor het hele gezin vindt zondag 15 december van 12.30 tot 17.00 uur plaats in de Abdijkerk en wordt georganiseerd door de Koninklijke Harmonie van Thorn.

Een houtensemble van de harmonie speelt de klassieker Peter en de Wolf van Sergej Prokofjev. Dirigent Jean Cosemans schreef een bewerking van het muzikale sprookje, dat door Peter Bokken wordt verteld. De bigband speelt enkele delen van de suite de Notenkraker. Verder kan er geluisterd worden naar het Lucia kwartet uit Neeritter, een bijzondere combinatie van marimba’s en saxofoon en een optreden van Scrooge koor Equal Voices uit Nederweert in Dickens-stijl. Zanggroep Timeless uit Someren-eind sluit het programma af. De toegang is gratis.

De Abdijconcertino’s zijn inmiddels een vast onderdeel van de jaarlijkse kerstmarkt in Thorn, die van 11.00 tot 17.00 uur duurt. Meer informatie staat op www.kerstmarktthorn.nl

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal