Abdijconcertino’s met sprookje Peter en de Wolf

Print
Abdijconcertino’s met sprookje Peter en de Wolf
Thorn -

Het bekende sprookje Peter den de Wolf staat dit jaar centraal tijdens de jaarlijkse Abdijconcertino’s in Thorn.

Dit muziekmatinee voor het hele gezin vindt zondag 15 december van 12.30 tot 17.00 uur plaats in de Abdijkerk en wordt georganiseerd door de Koninklijke Harmonie van Thorn.

Een houtensemble van de harmonie speelt de klassieker Peter en de Wolf van Sergej Prokofjev. Dirigent Jean Cosemans schreef een bewerking van het muzikale sprookje, dat door Peter Bokken wordt verteld. De bigband speelt enkele delen van de suite de Notenkraker. Verder kan er geluisterd worden naar het Lucia kwartet uit Neeritter, een bijzondere combinatie van marimba’s en saxofoon en een optreden van Scrooge koor Equal Voices uit Nederweert in Dickens-stijl. Zanggroep Timeless uit Someren-eind sluit het programma af. De toegang is gratis.

De Abdijconcertino’s zijn inmiddels een vast onderdeel van de jaarlijkse kerstmarkt in Thorn, die van 11.00 tot 17.00 uur duurt. Meer informatie staat op www.kerstmarktthorn.nl

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen