Blaasmuziek

Jos Schroevers nieuwe dirigent harmonie St. Jozef Kaalheide Kerkrade

Jos Schroevers. © Harmonie St. Jozef Kaalheide

Jos Schroevers (43) uit het Brabantse Bavel is de nieuwe dirigent van harmonie St. Jozef Kaalheide in Kerkrade. Schroevers volgt Björn Bus op die het dirigentschap niet langer kan combineren met zijn werk als artistiek manager van het Wereld Muziek Concours.

onze verslaggeefster

Schroevers maakt vrijdag 6 december zijn debuut in Kerkrade waar hij de repetitie zal leiden. De Brabander is geen onbekende in de (blaas)muziekwereld. Hij staat op dit moment op de bok bij Sophia’s Vereeniging Loon op Zand waar hij in 2016 de recent overleden maestro Heinz Friesen opvolgde. Schroevers was ook onder meer gastdirigent bij de philharmonie zuidnederland, het Residentie Orkest, het Gelders Orkest en de Marinierskapel van de Koninklijke Marine.

Harmonie St. Jozef Kaalheide maakte eerder dit jaar bekend dat dirigent Björn Bus na bijna tien jaar zou stoppen vanwege zijn werk voor het Wereld Muziek Concours. Bus nam afscheid met het succesvol verlopen Concertconcours in Veldhoven in het weekeinde van 23 en 24 november waar het muziekkorps 91,42 punten scoorde in de eerste divisie, een eerste prijs met lof der jury.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal