Geruchten worden werkelijkheid: oud-voetballer Nathan Rutjes in Wie is de Mol?

© Stefan Koopmans

Oud-voetballer Nathan Rutjes is één van de kandidaten in het nieuwe seizoen van tv-spelprogramma ‘Wie is de Mol?’.

Nick Bruls

De deelname van Rutjes werd al voorspeld toen hij de kampioenswedstrijd en bekerfinale van zijn laatste Limburgse club Groene Ster aan zich voorbij liet gaan, omdat hij ‘voor de KNVB in Azië zat’.

Lees ook: Alle alarmbellen rinkelen: Nathan Rutjes in ‘Wie is de Mol’?

Grote fans van het programma - ‘molloten’ genoemd - roken toen direct onraad. Woensdag werd op Radio 2 de deelname van Rutjes officieel bekendgemaakt.

Rutjes is inmiddels teruggekeerd naar zijn geboortestad Rotterdam, waar hij de jeugd van Sparta traint. Daarvoor was hij onder meer in het Limburgse profvoetbal actief voor MVV en Roda JC. Vorig seizoen speelde hij bij de amateurs van Groene Ster uit Heerlen.

De kandidaten voor het nieuwe seizoen worden mee en mee bekendgemaakt via verschillende kanalen. Andere deelnemers tot nu toe zijn modeontwerper Claes Iversen, presentatrices Miljuschka Witzenhausen en Anita Witzier, cabaretier Johan Goossens, acteur Buddy Vedder, actrice Jaike Belfor en muzikant Rob Dekay.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal